تبلیغات
زنبور درمانی و فواید زنبور عسل - آشنایی با زنبور درمانی

زنبور درمانی و فواید زنبور عسل

زنبور آفریده ی شگفت آور خالق هستی

چهارشنبه 17 شهریور 1389

آشنایی با زنبور درمانی

نویسنده: سید غفار سیدی   طبقه بندی: زنبور عسل، 

آشنایی با زنبوردرمانی

مهندس سید مظاهر سیدی كارشناس زنبور عسل مركز تحقیقات كشاورزی اصفهان

دكتر عباس میراب‌زاده - سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران

 

زنبور درمانی به مفهوم استفاده از فراورده‌های زنبور عسل نظیر عسل، ژله‌ رویال، گرده‌ی گل، بره ‌موم، زهر زنبور و....در درمان بیماری‌هاست. اجرای این شیوه درمان به شکل سنتی قدمت بسیار زیادی داشته که پس از بررسی‌های جدید و تایید آن هم اکنون به شکل علمی و آکادمیک در بسیاری از کشورهای دنیا اجرا می‌شود. انجمن زنبور جهانی زنبور درمانی با داشتن بیش از 2000 عضو از متخصصین مختلف علوم پزشکی اطلاعات کامل و جامعی در خصوص این طب جمع‌آوری نموده است و مشغول تحقیق در زمینه‌ی این فرآورده‌ها می‌باشد. جا دارد در کشور ما نیز بواسطه اعتقادات دینی به این شیوه‌ی درمانی که نشات گرفته از وحی الهی است توجه خاص شده و با آموزش پزشکان از منافع این طب عموم مردم را بهره مند سازیم.

عسل :

عسل غذائی مفید و یك اكسیر پرارزش است كه از 7 هزار سال پیش از میلاد حضرت مسیح به عنوان عالی ترین و مقوی ترین غذاها شناخته شده و همچنین بخاطر ویژگیهای شفابخش خود، بعنوان دارو در درمان بسیاری از بیماریها در بین تمام ملل كاربرد داشته است.

در اهمیت عسل همین بس كه خداوند متعال در قرآن مجید از بین تمام خوردنیها و آشامیدنیها فقط عسل را به عنوان خوردنی شفابخش معرفی كرده و این نیست مگر به جهت اهمیت و خواص موادی كه در درون عسل نهاده شده است.

تركیبات : عسل از تركیب بیش از  20 نوع قند، 8 نوع ویتامین، 11 نوع ماده معدنی، 16 نوع اسید آمینه، چندین نوع آنزیم و مواد ناشناخته دیگر تشكیل شده است.

نقش عسل در سلامتی : عسل در تقویت حافظه و سیستم ایمنی بدن و قوای جسمانی، بهبود و درمان بسیاری از ناراحتیها مثل زخمها، سوختگیها و درمان بعضی از بیماریهای گوارشی، دهان و لثه موثر بوده و بسیار سریع هضم و جذب خون شده و انرژی آن فورا به بدن منتقل می‌شود. مصرف عسل برای همگان خصوصا افراد ضعیف، كودكان، كهنسالان، افراد ناتوان و در دوران نقاهت بیماریها مفید است.

زهر زنبور :

زهر زنبور مایعی است به رنگ روشن شفاف با بوی مخصوص و با مزه‌‌ای تلخ كه خاصیت اسیدی داشته و حدود 88% آنرا آب تشكیل می‌دهد.

خصوصیات شیمیایی: زهر زنبورعسل از نظر شیمیایی بسیار پیچیده و از ترکیب 18 ماده فعال از جمله آنزیمهای مختلف، پپتیدها،آمینها و مواد فرار تشكیل شده است.

كاربردها : استفاده داروئی از زهر زنبورعسل قدمت بسیار زیاد تاریخی دارد بطوریكه از قدیم الایام در طب سنتی مصریان باستان همچنین چینی‌ها و یونانی‌ها از آن در درمان دردهای استخوانی و مفصلی استفاده می‌كرده‌اند. طی 70 سال گذشته متجاوز از 1700 نشریه علمی در مورد تركیب و اثرات مختلف زهر زنبور در حیوانات و انسان منتشر گردیده است. موارد تجویز آن به شرح زیر است:

بیماری‌های عصبی: مولتیپل اسکلروزیس، پارکینسون، صرع، فلجی و نیمه فلجی ....

بیماریهای قلبی و عروقی: آریتمی، التهاب میوکارد، آندوکاردیت انسدادی، واریکوز ....

بیماریهای پوست: پسوریازیس،درماتیت عصبی،اگزما ....

بیماریهای اسكلتی عضلانی: اسپوندیلیت آنكلوزان، روماتوئید آرتریت، استئوآرتریت ....

موارد عدم تجویز زهر زنبور:

حساسیت به زهر زنبور سل مزمن- هپاتیت مزمن نارسائی‌های كلیوی، قلبی، كبدی و تنفسی كودكان زیر پنج سال- دوران بارداری و دوره ماهانه در خانم‌ها

ژله رویال :

ژله رویال یا شاه انگبین ماده‌ای است خامه‌ای شكل كه حاصل ترشحات غدد زیرحلقی در سر زنبوران كارگر پرستار جوان در سن 3 تا 12 روزگی می‌باشد.

تركیبات : 60درصد ژله رویال را آب تشكیل می‌دهد و پروتئین آن حدود 18 درصد و شامل انواع اسیدهای آمینه ضروری بدن انسان می باشد.

ژله رویال غنی ترین ماده غذائی از نظر ویتامین B5 (اسیدپانتوتنیك) است كه نقش بسیار مهمی در واكنشهای بیولوژیكی و شیمیائی درون سلولی داشته و نیز نقش اساسی در متابولیسم چربیها، قندها و اسیدهای آمینه دارد. در مجموع مواد تشكیل دهنده ژله رویال به نحوی  عمل می كنند كه باعث رشد و تكامل سلولها و یا ترمیم سلول های  تخریب شده می‌شوند.

خواص و كاربردها : ژله روبال یك ماده غذائی بسیار ارزشمند و داروئی است كه در درمان بسیاری از ناتوانی‌ها و امراض از جمله در كاهش چربی خون ، تنظیم هورمون‌ها ، كمك به باروری و تسریع در بهبودی ناتوانی جنسی ، كمك به رشد استخوان ، محرك رشد ، اشتها آور، رفع تصلب شرائین ، بهبود روماتیسم مفصلی ، درمان افسردگی، افزایش دهنده مقاومت بدن در مقابله با عفونتها موثر می باشد.

بره موم

بره موم ماده‌ای شبیه موم و از تولیدات زنبور عسل می‌باشد، حالت آن خمیری شكل و چسبناك با بوی نسبتاً مطبوع كه رنگ آن از سبز تا قهوه ای تیره متغیر است.

تركیبات : بره موم حاوی حدود 50 درصد صمغ یا رزین گیاهان، 30 درصد موم، 10 درصداسیدهای چرب ضروری، 5 درصد گرده‌ی گل و 5 درصد دیگر آن از تركیبات آلی می‌باشد.

خواص بره موم : این ماده خارق العاده خواصی شامل اثر  ضد باكتریایی، ضد قارچی، ضد انگلی،آنتی‌اكسیدانی و ضد التهابی دارد. همچنین به عنوان تقویت كننده سیستم ایمنی بدن، بهبود دهنده اختلالات دهان و لثه و كاهش دهنده فشار خون كاربرد دارد.

گرده‌ی گل

گرده‌ی گل، سلول‌های جنسی نر گیاهان است كه زنبور عسل هنگام ملاقات گلها جمع آوری و با خود به كندو حمل كرده و پس از تركیب آن با بزاق، درون سلولهای شش ضلعی قابها ذخیره می‌كنند.

تركیبات : گرده‌ی گل از 19 نوع اسید امینه، 13 نوع اسید چرب، 15 نوع ماده معدنی، 6 نوع قند و ویتامینهای A،C ، D، E، K و گروه ویتامینهای B تشكیل شده است.

  خواص و كاربردها : گرده‌ی گل بعنوان تقویت كننده طبیعی برای سیستم ایمنی بدن، بهبوددهنده  ضعف جسمانی ، كم خونی، پیشگیری از پیری زودرس، افزایش دهنده قدرت تولید مثل، كنترل كننده التهاب پروستات و كاهش دهنده فشار خون کاربرد دارد.

 

                                 كلمات كلیدی : زنبوردرمانی - عسل زهر زنبور ژله‌رویال گرده‌ی گل                                             

 

 

آمار وبلاگ

  • کل بازدید : 244431
  • بازدید امروز :1322
  • بازدید دیروز : 12743
  • بازدید این ماه : 135244
  • بازدید ماه قبل : 137422
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :